Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Gros Inox doo - nautička oprema i prodaja čamaca

Nautička oprema za čamce, brodove, skutere i glisere. Prodaja nautičke opreme, boje za čamce, antivegetativni premazi, gumeni čamci, motori, brodovi, gliseri. Više o firmi Gros Inox doo - nautička oprema i prodaja čamaca

Dr Prolić Popov - dermatološka ordinacija

Specijalistička ordinacija za kožne bolesti, nega i lečenje problematične kože, trajno uklanjanje izraslina na koži i nepoželjnih dlaka sa lica i grudi. Više o firmi Dr Prolić Popov - dermatološka ordinacija

Fortuna - izrada i prodaja zupčanika

Izrada i prodaja zupčanika. Proizvodnja rezervnih delova za mašine, izrada zupčanika, ozubljenje, proizvodnja lančanika, proizvodnja osovina i poluosovina. Više o firmi Fortuna - izrada i prodaja zupčanika

Zdravlje i lepota

AD3 vit – novi preparat Anafarma

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Novi preparat koji je uveo Anafarm - AD3 vit, dijetetski je proizvod - dodatak ishrani. Sadrži prirodne vitamine A i D3. Preparat je u obliku perli (softgel kapsula), namenjen je deci iznad tri godine i odraslima, radi obezbeđivanja optimalnog unosa vitamina A i D, ili njihove nadoknade.

AD3 vit preparat, Anafarm


Sastav preparata AD3 vit

Jedna softgel kapsula sadrži:

  • 303 mcg RE (1000 IU) vitamina A (retinil acetat)
  • 2,5 mcg (100 IU) vitamina D3 (holekalciferol)

Jedno pakovanje preparata AD3 vit sadrži 100 softgel kapsula.


Značaj vitamina A

Vitamin A ima značajnu ulogu u epitelizaciji, rastu, reprodukciji, embrionalnom razvoju, razvoju kostiju, razvoju mozga i stvaranju krvi. Čuva integritet i jača kožu i sluznice i, na taj način, sprečava ulazak mikroba i infekcije. Ubrzava zarastanje rana. Značajan je za normalno funkcionisanje imunog sistema. Učestvuje u stvaranju pigmenta vida i očuvanju vidne funkcije.

Vitamin A, vitamin D, preparatiZnačaj vitamina D

Vitamin D regulator je nivoa kalcijuma i fosfora u organizmu. Odavno je poznato da je vitamin D neophodan za normalan rast i mineralizaciju kostiju i zuba kod dece, kao i očuvanje mineralne gustine kostiju u starijem životnom dobu.

U današnje vreme, preporuke za dodatno uzimanje vitamina D proširene su u skladu sa novim saznanjima o njegovoj funkciji. Kontrolisane kliničke studije utvrdile su vezu smanjenog nivoa vitamina D u organizmu i povećanog rizika za nastanak mnogih hroničnih oboljenja (uključujući čak i maligne bolesti). Vitamin D je vrlo važan faktor i u regulaciji imunoloških procesa.

Nedostatak vitamina D najčešće nastaje usled nedovoljnog izlaganja sunčevoj svetlosti i smanjenog unošenja putem hrane (upotreba zaštitnih krema za sunčanje smanjuje sintezu vitamina D i do 95%). Treba imati u vidu da se u starijoj životnoj dobi u organizmu ne stvara dovoljno vitamina D.

Nedostatak vitamina A i D može se uspešno nadoknaditi uvođenjem preparata AD3 vit, proizvođača Anafarm.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas